IJMUIDEN - Donderdag 1 april, was het exact vijfentwintig jaar geleden dat Angela de Beurs haar eerste klanten knipte in de kapsalon aan de Kennemerlaan 33. Een receptie voor de vaste klanten was door de coronamaatregelen niet mogelijk, daarom heeft Angela een andere opzet gekozen om het jubileum extra kracht bij te zetten. Gedurende de hele maand april krijgen klanten bij een behandeling een gratis lot cadeau. Daarna worden vijf mooie prijzen verloot. ,,Prijzen waar ik zelf blij van word'', vertelt Angela enthousiast.

Het begon allemaal in de toenmalige kapsalon van Piet Zwetsloot, waar Angela vanaf 1 april 1996 een stoel huurde. ,,Ik werd door iemand geattendeerd op deze mogelijkheid en ben gaan praten. Het klikte eigenlijk meteen goed.'' De toen 26 jarige Angela knipte zo een jaar lang haar eigen klanten. Na die periode werden de rollen omgedraaid en kreeg ze de leiding over de kapsalon. Nog eens drie jaar later werd de hele zaak grondig verbouwd en sindsdien prijkt de naam 'Angela's Haarmode' op de gevel. Voor Piet Zwetsloot was dat ook het moment om afscheid van de zaak te nemen.

Angela is er bijzonder trots op dat ze, ondanks twee keer langere tijd gesloten te zijn geweest vanwege het coronavirus, het bedrijf nog steeds draaiend heeft kunnen houden. Dat heeft ze niet alleen aan zichzelf, maar ook aan haar team te danken. ,,Het bedrijf is groot geworden dankzij iedereen die hier nu werkt en ooit gewerkt heeft'', zegt ze trots. Die bescheidenheid blijkt eens te meer uit het feit dat ze met haar jubileumactie juist haar trouwe klanten wil verrassen. ,,Ik hoef zelf niet zo in de schijnwerpers te staan. Ik heb liever dat mensen hier de deur uit gaan met een lach op hun gezicht.''

Eigenlijk is het zelfs dubbel feest, want op 17 mei zit Angela zelf 35 jaar in het vak. Voor de jubileumloterij heeft ze een mooi prijzenpakket samengesteld. Als eerste een prijs uit eigen branche, namelijk een complete haarverzorgingsset. Verder zijn waardebonnen van ijssalon Bonasera en slijterij Zeewijck te winnen, als ook een thuisdiner van restaurant Van der Meer. Als klap op de vuurpijl valt een overnachting bij bed & breakfast de Koffietuin in Beekbergen te winnen. Klanten hoeven niets voor de lootjes te betalen, ze krijgen ze gratis bij elke behandeling. Volg Angela's Haarmode op Facebook voor het laatste nieuws.