HEEMSKERK - Na de overwinning van afgelopen zaterdag tegen HVBS, zat DSS in een goede flow. Dit wilden zij ook thuis graag doorzetten tegen VOC 2.

DSS werd in de eerste fase van de wedstrijd overrompeld door het snelle spel van VOC. Aan de Heemskerkse zijde werden veel technische fouten gemaakt. Deze wisten de dames uit Amsterdam snel af te straffen d.m.v. break-outs. Ook wisten zij de gaten in de verdediging van DSS goed te vinden en zo was de stand na 6 minuten 0-7. Coach Wim Groot riep de groep bij elkaar (time-out) en bracht rust in de groep. Vervolgens wist DSS iets beter de verdedigen (van 6-0 naar 5-1 verdediging). Ook wisten de Heemskerksen de kansen meer af te ronden. Echter kregen zij deze doelpunten ook tegen, waardoor zij niet wisten in te lopen. De kleedkamer werd opgezocht met een achterstand van 5-20.

In de rust werd besproken dat er een schepje bovenop moest en de kansen benut moesten worden. In de eerste 5 minuten van de 2e helft werd er stevig aangepakt en dit resulteerde in minder tegendoelpunten. Jammer genoeg werden wederom de gecreëerde kansen niet afgemaakt. Hierdoor bleef het verschil in stand niet minder (7-23, 10-24). In de laatste fase van de wedstrijd kwam DSS ook moeizaam tot scoren, in tegenstelling tot VOC. In de laatste 2 minuten maakte Livvia Adrichem een overtreding, waardoor zij met rood het veld moest verlaten. In de tweede helft is er meer strijdlust getoond en werd er meer samengewerkt dan in de eerste helft. De eindstand van deze wedstrijd was 15-36 in het voordeel van de Amsterdammers.

Volgende week reizen de dames af naar Beek om daar te spelen tegen BFC. Momenteel staat deze ploeg 2 punten boven DSS, dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

Doelpunten: Kim de Ruyter (5), Yvett van Dijk (4), Roos van Hensbergen (2), Natasja de Vries (3), Demi Bleeker (1) en Mel Schellevis (1).