'T VELD - Afgelopen zaterdag 16 september speelde DSS tegen de reserves van VZV. De sfeer in de hal was goed, want VZV 1 had de wedstrijd ervoor gewonnen. Voor DSS was er maar één doel: twee punten meenemen naar Heemskerk.

In de eerste fase van de wedstrijd hadden de dames moeite met het spel van VZV. Aanvallend werden er weinig kansen gecreëerd en verdedigend werden de Heemskerksen makkelijk overlopen (3-1 en 6-2). Toch wist DSS zich terug te vechten in de wedstrijd. Er werd meer samengewerkt, zowel aanvallend en in de dekking. Na 20 minuten spelen was de stand 14-8. De laatste 10 minuten van de eerste helft verzwakten de dames wat. In de rust werd de kleedkamer opgezocht met een stand van 20-13.

DSS begon de 2e helft feller. Er werd harder aangepakt en de kansen werden beter benut. Aanvallend droeg o.a. Daphne Neeft haar steentje goed bij en in de dekking stonden met name Hiske van der Weide en Mel Schellevis te vechten voor elke bal. DSS leek dichterbij te komen (21-15), maar in het laatste kwartier zakten de dames in. Er werden meer technische fouten gemaakt, waardoor VZV veel snelle tegenaanvallen kon spelen. Hierdoor keek DSS snel tegen een grotere achterstand aan (28-16, 30-17 en 32-18). Na 60 minuten spelen verlieten de dames het veld met een stand van 37-23.

Ondanks het verlies, wordt het spel met de wedstrijd beter. DSS heeft het veld dan ook met opgeheven hoofd verlaten. Er zal hard getraind worden aankomende week om de eerste punten te pakken op zaterdag 23 september. Dit kan thuis gebeuren tegen Quintus 2 om 19.30.

Doelpunten: Kim de Ruyter (7), Daphne Neeft (4), Livvia Adrichem (2), Yvett van Dijk (2), Ilse Groot (2), Roos van Hensbergen (2), Natasja de Vries (2), Demi Bleeker (1) en Mel Schellevis (1).