HEEMSKERK - Zaterdag 23 september speelde dames 1 tegen Quintus dames 2. Zij stonden met 2 punten boven de Heemskerksen. Het beloofde op papier dus een spannende wedstrijd te worden.

DSS begon sterk. Door middel van snelle tegenaanvallen wisten zij snel het doel te vinden. Na ongeveer 10 minuten stond het 5-2 in het voordeel van DSS. Toen verzwakten de dames een beetje en wist Quintus goed terug te komen tot 5-5. De aanvallen werden slordiger aan de Heemskerkse zijde en dit strafte Quintus snel af. Vervolgens was de stand omgedraaid tot een 6-11 achterstand. Na 20 minuten nam DSS een time-out en dat pakte goed uit. Zij wisten zich sterk te herpakken. De aanvallen liepen weer beter en er werd stevig aangepakt. In de rust werd de kleedkamer opgezocht met een stand van 13-15.

Quintus begon na de rust flink gas te geven. DSS wist daar geen antwoord op te geven en de stand liep verder uit naar 13-18. Maar door een mooi samenspel tussen Natasja de Vries en Kim de Ruyter wisten zij de hoeken goed vrij te spelen. Hiske van der Weide en Ilse Groot wisten de stand weer enigszins recht te trekken en werd het weer spannend (18-21, 19-22). Door veel technische fouten aan de Heemskerkse kant wist Quintus wederom uit te lopen (22-28, 24-30). In het laatste kwartier verslapte DSS en was de wedstrijd gespeeld. Toch wist Indy Bangma nog een aantal mooie ballen te stoppen, maar dat mocht helaas niet meer helpen. Uiteindelijk verliet DSS het veld met een 25-36 nederlaag.

Volgende week vertrekt dames 1 naar Bunschoten-Spakenburg. Daar treffen zij de promovendus HVBS aan. Zowel DSS als HVBS zijn nog puntloos, dus beiden zijn gebrand om te winnen!

Doelpunten: Ilse Groot (8), Kim de Ruyter (4), Natasja de Vries (4), Yvett van Dijk (2), Daphne Neeft (2), Semmy le Noble (2), Livvia Adrichem (1), Roos van Hensbergen (1) en Hiske van der Weide (1).