BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De sfeer zat er vanaf het verzamelen al goed in. De meiden zongen Janna Langeveld luidkeels toe, want zij mocht op zaterdag 30 september 24 kaarsjes uitblazen. Daarna kon de rit naar Bunschoten-Spakenburg beginnen.

DSS begon de wedstrijd scherp. In de dekking werd er gevochten voor elke bal. De samenwerking tussen de dekking en de keepster Indy Bangma was uitstekend. Daardoor kwam HVBS moeilijk tot scoren. De Heemskerksen wisten de kansen goed te benutten (0-3, 4-1). Na 10 minuten werd de scherpte minder in de aanval. Er werden mooie kansen gecreëerd, alleen niet afgerond. Hierdoor wisten de dames uit Spakenburg in te lopen en was de stand weer gelijk (5-5, 6-6). Toch liet DSS niet de koppies hangen en wist toch weer uit te lopen tot 2 punten verschil (6-8). Daarentegen kwam HVBS ook weer terug in de wedstrijd en was de stand in de rust 8-8.

Na de rust liep het redelijk gelijk op. Het was elke keer stuivertje wisselen (8-9, 11-10, 12,11). Na 45 minuten begonnen de Spakenburgers andere aanvalspatronen te spelen. Hier wist DSS niet gelijk op te reageren, waardoor zij makkelijker konden uitlopen tot 3 punten. (15-14, 18,15). Ook nu deed DSS er nog een schepje bovenop en probeerden de rust te bewaren. Erg voordelig was dat HVBS een aantal keer 2 minuten kreeg. Hierdoor was er aanvallend veel ruimte voor DSS en wisten de hoeken te scoren. Zo bleef de wedstrijd tot in de laatste minuten spannend. Met nog 3 minuten te spelen liep de stand wederom gelijk op. Daphne Neeft scoorde, maar helaas werd deze voor cirkel afgefloten. Nog steeds werd er fel verdedigd en bleef de stand 19-19. Met nog 40 seconden te spelen wist DSS het doel te vinden en te scoren. Met nog 23 seconden te gaan, was de stand 19-20. De laatste seconden waren rommelig (veel onduidelijkheid). Na het fluitsignaal was er veel vreugde bij de Heemskerkse dames en staf.

De wedstrijd werd gevierd met een lekker stukje taart, want: wie jarig is trakteert! De eerste twee punten gaan mee naar Heemskerk. Ze willen graag deze lijn doorzetten. Dit kan volgende week zaterdag tegen VOC DS2. Alle aanmoediging is natuurlijk altijd welkom!

Doelpunten: Natasja de Vries (7), Ilse Groot (6) Roos van Hensbergen (4) , Kim de Ruyter (2) en Hiske van der Weide (1)