HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert
Op zondag 16 februari van 11.00 tot 12.30 uur speelt Yu-Ping Vicky Juo op de vleugel in de balzaal van het kasteel. Vicky komt uit Taiwan en vervolgde haar piano-opleiding in Amsterdam. Ze was de hoogbegaafde en gelauwerde deelnemer aan de halve Finale van de YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov vorig jaar. In het voorprogramma, de prelude, speelt Madelief Koeman viool.

Elke derde zondag van de maand
Al meer dan een jaar biedt Chateau Marquette iedere derde zondag van de maand plaats aan jong klassiek talent. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van een concert een stembiljet §kunnen invullen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van september 2020 verdient.

Prelude
Elk concert wordt vooraf gegaan door de prelude. Een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis in Heemskerk.

Marquette Classique
Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor het concert zijn € 12,50 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts € 6,25. Dit is inclusief koffie, thee en een glas prosecco. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website.