HEEMSKERK - Het is de vrouwen van ADO '20 gelukt om voor de tweede keer in drie jaar tijd te promoveren. Op het eigen Sportpark De Vlotter pakte de ploeg van trainer Patrick Hulshof de dikverdiende titel door in de laatste thuiswedstrijd met 3-0 te zegevieren over Hoogland. Zodoende komt de Heemskerkse ploeg volgend seizoen uit in de hoofdklasse.


Twee wedstrijden voor het eind van de competitie is de voorsprong op concurrent AFC zeven punten en zo kon de champagne zondag ontkurkt worden in Heemskerk in een competitie waarin ADO '20 met name in de eerste seizoenshelft oppermachtig was en wedstrijd na wedstrijd met dikke cijfers won. Na de winterstop ging het allemaal iets lastiger en liep het zlefs tegen de enige nederlaag van dit seizoen op toen het met 1-0 onderuit ging bij Always Forward. Daar tegenover staan wel zeventien overwinningen en werd er in die achttien wedstrijd liefst 73 maal gescoord.

Hoewel een collectieve teamprestatie was Rosa Kruijver een belangrijke factor in die doelpuntenmachine, zo ook in de kampioenswedstrijd tegen Hoogland. In de eerste helft maakte de jarige spits, Kruijver werd zondag 24, alweer haar 28e treffer van het seizoen. Nadat Judine Castricum vanaf de strafschopstip voor 2-0 had gezorgd vogede Kruijver een kwartier voor tijd daar haar 29e goal aan toe. Het was tevens het sein dat alle remmen los konden in Heemskerk en helemaal na het laatste fluitsignaal toen aanvoerster Britt Denneman de kampioensschaal mocht ontvangen en trainer Hulshof eindigde in de sloot. Ook daarna zal het ongetwijfeld nog lang onrustig zijn gebeleven in he Heemskerkse.

ADO '20 sluit de competitie af met nog twee uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Beuningse Boys (komende zondag) en AFC op 20 mei.