HEEMSKERK - Het was een spannende wedstrijd in veel opzichten. Als DSS deze zou winnen, zou het zeker zijn van handhaving in de eerste divisie. Daarnaast werd de wedstrijd de vorige keer tegen ZVBB verloren met 1 punt verschil. Iets wat de wedstrijd nog spannender en bijzonder maakte, is dat dit de laatste wedstrijd voor Britt van Elsacker was.

Het begin van de wedstrijd verliep stroef. Aanvallend wisten de Heemskerksen wederom de kansen niet af te maken, waardoor het 11 minuten niet tot scoren kwam. Verdedigend stond DSS niet sterk genoeg, waardoor zij al snel tegen een achterstand van 4-0 aankeken. Na de time-out begon DSS redelijk te draaien. Maar ook nu werden er kansen gemist. Toch zaten er ook aan aantal mooie acties tussen. O.a. Kim de Ruyter werd goed vrijgespeeld en ook Britt van Elsacker zorgde voor een lopende aanval. Verdedigend werd er een schepje bovenop gedaan, waarin Semmy le Noble een groot aandeel had (2-5, 3-7). Toch wist DSS niet dichterbij te komen. Maar door een aantal mooie snelle tegenaanvallen, kwam DSS langzaam tot scoren (5-11, 7-11). Beide teams gingen de kleedkamers in met een ruststand van 9-12. Alles was dus in de 2e helft nog mogelijk.

Maar ook na rust kwam DSS niet scherp uit de kleedkamer. Wederom veel slordige fouten in de aanval en dekkend werd er niet goed gecommuniceerd. Dit gaf ZVBB de gelegenheid om weer verder uit te lopen (9-14). DSS moest veel energie stoppen in het dichterbij komen, maar dat mocht toch niet helemaal baten. Er werden nog steeds veel grote kansen gemist, waardoor vooral de keeper van ZVBB lekker in de wedstrijd kwam (12-19, 15-21). Ook het publiek van ZVBB, elke ook met de bus kwamen, liet duidelijk merken dat de keeper de held van de wedstrijd was. Toch bleef DSS erin geloven. Er werd wat offensiever verdedigd, waardoor ook ZVBB even moest schakelen. Aanvallend werd er met meer tempo gespeeld en zo wist Yvett van Dijk een aantal keer goed vanaf de hoek te scoren. Maar met nog 7 minuten te spelen was de achterstand al te groot om nog voor de punten te gaan (16-25). DSS bleef vechten voor wat het waard was, maar helaas was het vandaag niet genoeg. De eindstand is uiteindelijk 26-32 geworden.

Na de wedstrijd werd Britt van Elsacker in het zonnetje gezet en bedankt voor haar inzet de afgelopen jaren.

Het goede nieuws is dat de directe concurrent, HVBS, ook verloren heeft. Dit betekent dat DSS officieel niet meer in de halen is en veilig is in de eerste divisie!

Volgende week zullen de dames, staf en supporters afreizen naar Mill met de bus, om daar te spelen tegen MHV. Momenteel staan zij 3e op de ranglijst, maar misschien kan DSS wel voor een stunt zorgen!

Doelpunten: Britt van Elsacker (7), Angelique de Groot (5), Kim de Ruyter (5), Yvett van Dijk (4), Daphne Neeft (3) en Roos van Hensbergen (2).