HEEMSKERK/HEERENVEEN - Op zaterdag 27 januari turnden de turnsters van TOSS Heemskerk, uitkomend in supplement E, hun 3e voorwedstrijd. In wedstrijd 2 startten Suus Panman en Eva Arp. Ten opzichte van vorige week zijn er weer verbeteringen geturnd door deze meiden. Met het team mochten zij het podium betreden en kregen zij brons omgehangen!


In wedstrijd 3 was het de beurt aan Liz Kossen, Jytte Appel, Lieke Opdam en Tamar Möhlmann. Helaas moest Liz Rentenaar zich hier afmelden door een blessure. Hier werden weer nieuwe elementen en verbindingen geturnd. Deze meiden werden vierde met het team.

De voorwedstrijden golden ook gelijk als kwalificatie voor een individuele meerkamp- en toestelfinale. Op 9 maart mag Eva de vloerfinale turnen en Jytte en Tamar de balkfinale. Liz Kossen, Eva, Liz Rentenaar, Jytte en Suus zien wij terug in de meerkampfinale op 10 maart.

Zondag 28 januari turnden de middenbouw niveau 3 turnsters, bestaande uit Fajah Soffner, Noémi Rettob, Anaïs van Raaij, Lizzy Driessen, Elaia Boot-Olazabal en Claire Veenman, hun tweede voorwedstrijd met het team en dat hebben ze ontzettend goed gedaan! Ze hebben nieuwe elementen laten zien, groter geturnd en een stabielere balk laten zien.

De meiden startten op vloer, waar mooie series werden geturnd. Op sprong lieten ze ruime sprongen zien en op brug een nieuwe afsprong voor Noémi en nieuwe kipjes voor Fajah. Elaia liet zien enorm gegroeid te zijn in het groot turnen op brug! Als laatste toestel balk, altijd spannend, maar met een nieuwe opsprong van Noémi en Claire, nieuwe afsprong van Lizzy en een zeer hoge D score voor Noémi en Elaia lieten de meiden zich van hun beste kant zien vandaag! Met trots mochten zij dan ook het brons in ontvangst nemen! Een welverdiende 3e plaats! Gefeliciteerd! Over twee weken turnen zij hun derde teamwedstrijd.

Afgelopen weekend werd tevens in Heerenveen de derde plaatsingswedstrijd gehouden voor divisie 1 en 2. Dit was de laatste wedstrijd die meetelt voor de doorstroming naar de halve finale van het Nederlands kampioenschap.

Bij de senioren divisie 1 turnde Irma Warns een stabiele wedstrijd met als uitschieter een 11.933 op het toestel sprong. Met een totaal van 43.533 eindigde ze op de 12e plaats. Een keurige prestatie waarmee ze zich heeft geplaatst voor de halve finale in Purmerend.

De junioren divisie 2 turnsters Vera Rijnberg en Lilly van Rems turnden ook naar kunnen. Lilly eindigde op de 9e plaats met een puntentotaal van 42.233. Haar hoogste cijfer was een 11.300 voor haar tskuahara gehurkt op sprong. Zij heeft zich geplaatst voor de halve finale in Tilburg.
Vera behaalde haar hoogste score op het toestel vloer, een 10.667. Met een totaal van 38.217 eindigde ze op de 14e plaats, helaas niet genoeg voor de doorstroming naar de halve finale.

Als laatste mochten de senioren 2e divisie, Seline Zwanikken en Emily Six turnen om zich te plaatsen. Seline had een hele mooie sprong en kreeg daar en 12.25 voor. Met een totaal van 42.467 eindigde ze op de 14e plaats. Emily haalde met een 11.85 ook haar hoogste cijfer op sprong. Zij eindigde uiteindelijk met 43.000 op de negende plaats. Voor beide dames was dit genoeg om zich ook te plaatsen voor de halve finale over zes weken in Tilburg