AMSTELVEEN - FC Castricum is nog maar één overwinning verwijderd van promotie naar de tweede klasse. Zaterdag won de ploeg van trainer Ralph Blom op een zonovergoten Sportpark Het Loopveld na verlenging van tweedeklasser AMVJ (2-4). Hierdoor mag men komende zaterdag op neutraal terrein de finale spelen tegen ASV Wartburgia.

Na de uitzege op SV Zandvoort (0-2) was AMVJ, dat in de tweede klasse op de negende plaats eindigde, de volgende horde voor de blauw-witten uit Castricum. De numer vijf uit de derde klasse kwam in Amstelveen tweemaal op voorsprong. Joep Kornblum opende al binnen tien minuten de score vanaf de strafschopstip, maar op slag van rust zorgde Burak Sitil voor de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd liet Jors Peijs de Castricummers voor de tweede keer juichen, maar opnieuw Sitil was de plaaggeestvoor de gasten door in de blessuretijd de gelijkmaker aan te tekenen. Onder tropische omstandigheden werd de verlenging een slijtageslag, maar FC Castricum hield het hoofd koel en door treffers van Menno Bruijstens en opnieuw Kornblum kan men zich komende zaterdag opmaken voor de finale tegen Wartburgia dat in de andere halve finale met 6-0 te sterk was voor SC Buitenveldert.