HEEMSKERK - Na een weekend geen handbal, mocht DSS vandaag weer aan de bak. Ditmaal werd er thuis gespeeld tegen de dames van Fortissimo. Voorafgaand aan de wedstrijd van dames 1 speelde de B-jeugd tegen Quintus B1. Er hing dus al een goede sfeer vanaf de warming-up.

DSS begon scherp aan de wedstrijd. Dit was een verbeterpunt ten opzichte van andere wedstrijden. Dit beloofde dus veel goeds. De stand ging in de eerste helft vrijwel gelijk op (2-2, 3-3). Af en toe wist Fortissimo met een paar punten uit te lopen (4-7, 13-15), maar daar wist DSS goed op te acteren. De kansen werden in de aanval van de Heemskerksen gecreëerd en dit keer ook benut. In de dekking werd er gevochten voor elke bal en werd er veel beter samengewerkt. In de laatste 10 minuten van de eerste helft ging het dan ook weer volledig gelijk op en scoorden beiden teams (om en om). Toch wisten de dames uit Cothen vlak voor rust een gaatje te slaan van 3 doelpunten verschil en was de ruststand dan ook 15-18.

Ook de 2e helft begon DSS scherp. Het verschil bleef gelijk, want zowel DSS als Fortissimo wisten het doel te vinden. Na 10 minuten in de 2e helft begonnen de Heemskerkse dames iets te verslappen. In de aanval werden er slordige technische fouten gemaakt en in de dekking waren zij soms te laat en werd dit bestraft door de arbiters (d.m.v 2 minuten). Hiervan wist Fortissimo te profiteren en liepen daardoor uit naar een verschil van 5 punten (26-31). Toch liep DSS de koppies niet hangen en deed er nog een schepje bovenop in het laatste kwartier van de wedstrijd. Zo wisten zij zich terug te vechten tot een verschil van 3 punten d.m.v. mooi samenspel met het gehele team (zowel aanvallend als verdedigend). Daardoor was de stand met nog 10 minuten spelen 28-31 en lag het spel nog volledig open. Echter trapte Fortissimo nogmaals het gas in en dit wisten de Heemskerksen niet tegen te houden. Verdedigend werden zij namelijk wat makkelijk gepasseerd en aanvallend werden de kansen niet volledig benut. Met nog 4 minuten te spelen was de wedstrijd gespeeld (29-35). Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een stand van 30-37.

DSS kan met een positief gevoel richting de wedstrijd van volgende week tegen SEW 2. Er zit een stijgende lijn in het spel en de scherpte is steeds meer te zien vanaf het begin van de wedstrijd. Met deze gedachte wordt er dan ook volgende week gespeeld in Sporthal de Bloesem in Nibbixwoud om 20.45.

Doelpunten: Kim de Ruyter (7), Ilse Groot (6), Roos van Hensbergen (5), Hiske van der Weide (4), Daphne Beeft (3), Demi Bleeker (2), Mel Schellevis (2) en Semmy le Noble (1).