BEEK - Zaterdag 14 oktober reisden de dames en staf af naar het verre Beek. De avond ervoor was het weekend al ingeluid met het Oktoberfest bij DSS. Zaterdagochtend verzamelde het team op het complex om met twee busjes (met dank aan Janna) richting Bemelen te vertrekken. Daar bleven de dames overnachten op een vakantiepark. Onderweg nog even lunchen bij Van der Valk in Eindhoven en toen kon de wedstrijd echt beginnen.

De Heemskerksen begonnen scherp aan de warming-up en vol vertrouwen startten zij dan ook de wedstrijd. Echter was dit niet terug te zien in de eerste 10 minuten. In de dekking vielen er grote gaten, waardoor BFC makkelijk door kon lopen. In de aanval werden veel individuele acties gemaakt en er werd niet als team gespeeld. Na tien minuten was de stand dan ook 8-1. Vervolgens begon DSS wat beter te handballen. O.a. de druk van Kim de Ruyter zorgde ervoor dat Ilse Groot van afstand kon scoren en Hiske van der Weide vrij werd gespeeld op de rechterhoek. Zo wist DSS toch weer dichterbij te komen tot een stand van 9-5. De laatste 10 minuten de eerste helft ging het weer gelijk op en daardoor was de ruststand 16-9.

Aan het begin van de 2e helft gooiden de Heemskerksen er een schepje bovenop en dat met resultaat. Zij wisten dichter bij BFC te komen (17-13, 18-14). In de laatste fase werd DSS soms wat ongelukkig gestraft door de arbiters, waardoor het veelal in ondertal stond te handballen. Toch wisten zij dat goed op te lossen en werden de gaten aanvallend gevonden. Zo kwam DSS toch weer dichterbij en keerde de spanning terug. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 25-23. De dekking verslapte wat, waardoor BFC wederom gemakkelijk wist te scoren. DSS bleef vechten voor elk punt en voor elke bal, maar helaas mocht dit niet baten. De wedstrijd eindigde in een stand van 29-25 in het voordeel van BFC.

Volgende week zijn de dames een weekend vrij, maar zaterdag 28 oktober spelen zij om 20.30 in Sporthal de Waterakkers tegen Fortissimo DS1. Om 19.00 onze meiden B1 tegen Quintus B1. Ook daar is het publiek van harte welkom!

Doelpunten: Kim de Ruyter (9), Natasja de Vries (4), Ilse Groot (3), Livvia Adrichem (2), Demi Bleeker (2), Daphne Neeft (2), Hiske van der Weide (2) en Roos van Hensbergen (1).