VELSEN-ZUID - In de Eredivisie Vrouwen is Feyenoord hekkensluiter af nadat het op bezoek bij Telstar de eerste zege van het seizoen wist te behalen. De ploeg van trainer/coach Jessica Torny won met 0-2 in Velsen-Zuid.


De Rotterdammers mogen de eerste driepunter danken aan de thuisploeg, want die gingen in het eerste half uur tweemaal de fout in. De doorgaans betrouwbare keepster Kelly Steen droeg hier aan bij. Volledig onnodig kwam zij ver haar doel uit toen de veel te vaak vrijstaande Maxime Bennink over links doorbrak. Bennink was eerder bij de bal en kon de bal voorgeven waarna het voor Jada Conijnenburg een koud kunstje was om de bal in het lege doel te tikken. De Feyenoord-aanvalster maakte even later ook de tweede treffer toen zij zag dat Steen te ver voor haar doel stond en van grote afstand uithaalde. De pogingen van Telstar bestonden met name uit schoten uit de tweede lijn van Samya Hassani en Jannette van Belen, maar die konden keepster Jacintha Weimar niet verontrusten.

Telstar-coach Marelle Worm poogde met een tweetal wissels in de rust het tij te keren en hoewel men kansjes kreeg via Chinatsu Kira en Van Belen kwam de overwinning voor Feyenoord nooit echt in gevaar.