VELSEN-ZUID - In de Eredivisie Vrouwen hebben Telstar en Excelsior vrijdagavond de punten gedeeld. Na negentig minuten stond het 1-1 in het 711 Stadion in Velsen-Zuid waardoor beide ploegen na zes wedstrijden op vijf punten staan.

Beide teams kregen mogelijkheden, maar in de eerste helft bleken keepster Kelly Steen (Telstar) en Isa Pothof (Excelsior) niet te passeren. Binnen het kwartier na de rust vielen de twee doelpunten kort achter elkaar.

Chinatsu Kira werd de eerste Japanse speelster die scoorde in de Eredivisie door in de 56e minuut de score te openen namens Telstar. Excelsior kwam drie minuten later echter alweer op gelijke hoogte door Sarbine Ellouzi en die score betekende tevens de eindstand.