BEVERWIJK - Op zondag 3 december mochten de jeugd en junioren van TOSS Heemskerk supplement F hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen. Met wat spanning, maar vooral veel zin waren deze meiden er helemaal klaar voor.


Romyra van Trommelen en Yinthe Blokker turnen beiden voor het eerst in dit niveau en deden dit super goed. Romyra turnde een ruime sprong en een stabiele brugoefening. Op balk namen de zenuwen het een beetje over en turnde zij helaas niet helemaal zoals zij gehoopt had. Maar op vloer maakte zij dit helemaal goed en turnde zij een goede oefening met een hoge salto en mooie landingen. Yinthe opende ook goed op sprong en turnde een mooie brugoefening. Op balk turnde zij wat voorzichtig, waardoor zij helaas de balk moest verlaten. Ook Yinthe maakte dit op vloer weer helemaal goed met het tweede hoogste cijfer van de wedstrijd. Uiteindelijk werd Yinthe 5e en mocht zij plaats nemen op het podium.

De junioren Myrthe Veldhuis, Aimee Wilhelm, Amina Ait Errami en Lynn Wilffert mochten hierna de wedstrijdvloer betreden. Met ontzettend mooie brugoefeningen, strakke sprongen en mooie series en choreografie op vloer mogen deze meiden zeer tevreden terugkijken op hun eerste wedstrijd van het turnseizoen. Uiteindelijk mocht Lynn ook nog eens het podium op met een mooie 5e plaats.


In wedstrijd 3 was het als laatste de beurt aan Nadieh Welboren, Julia van der Werf en Nina Mitrovic. Voor allemaal hun allereerste wedstrijd en het ging super goed. We begonnen op sprong waarbij de meiden een super mooie sprong hadden neergezet en Nina zelfs het 1ste cijfer van het team turnde! Daarna door naar brug. Alle meiden turnden super strak in de benen, waar we ook hard op getraind hadden. Dan door naar balk wat toch altijd wel een beetje spannend blijft. Hier en daar nog wat verbeterpuntjes, maar allemaal hard gewerkt. Hier had Nadieh gevochten voor de wiebel van pirouette wat haar ook het eerste cijfer van het team opleverde. Als laatste toestel vloer. Dit was bij iedereen goed gegaan met goeie choreografie op de muziek voor Nadieh en Julia. Julia had hier het eerste cijfer van het team!

TOSS Heemskerk is echt super trots op deze meiden. Ze hebben hun eerste wedstrijd heel goed geturnd. Op naar de volgende!