NIBBIXWOUD - Afgelopen zaterdag 4 november nam DSS dames 1 het op tegen het 2e team van SEW uit Nibbixwoud. Niet alleen de dames waren naar de sporthal gekomen, maar ook een aantal vaste supporters kwamen de wedstrijd bekijken.

De eerste 10 minuten ging gelijk op. Beide teams maakte technische fouten. In de eerste fase wist DSS hier goed op te reageren d.m.v. snelle tegenaanvallen. SEW wist de technische fouten van de Heemskerksen ook duidelijk af te straffen, door snelle break-outs tegen. Dankzij sterk keeperswerk van Indy Bangma wist SEW niet uit te lopen (2-4, 6-5, 7-7). Verdedigend liet DSS steken vallen, waardoor er gaten vielen en SEW gemakkelijk kon passeren. Toch wist ook DSS de verdediging van SEW te passeren, door o.a. mooie onderhandse ballen van Daphne Neeft. Vlak voor rust wisten de reserves een klein gat te slaan van 2 punten en werd de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 16-14.

Aan het begin van de 2e helft kon DSS nog goed meekomen. Wederom werden niet alle kansen afgerond, maar ‘gelukkig’ deed SEW dit ook niet altijd (mede door onze keeper Indy). Zo bleef het verschil in het eerste kwartier van de 2e helft nog steeds klein (18-15, 19-17, 20-17). Een groot nadeel was dat de Heemskerksen in de tweede helft veel in ondertal hebben gestaan. Dit door soms ietwat onhandige twee minuten tijdstraf. Daardoor moesten zij nog harder werken in de dekking en werd het aanvallend lastiger om met 5 speelsters de gaten te vinden. Dit was het kantelpunt van de wedstrijd, want SEW begon meer uit te lopen (23-18, 25-19, 26-21). Ook dit keer werden de technische fouten van DSS onmiddellijk afgestraft door een snelle break-out van de hoeken van SEW. DSS ging slordiger spelen en wist aanvallend weinig kansen te creëren. De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in een stand van 36-27.

Volgende week zaterdag speelt DSS dames 1 om 19.30 thuis tegen ZAP dames 1. Zij kunnen alle aanmoediging gebruiken, dus jullie zijn van harte welkom!

Ook zijn er nog een aantal plekken beschikbaar voor de wedstrijd op 18 november uit bij ZVBB. Hierover meer informatie op de socials van dames 1!

Doelpunten: Kim de Ruyter (9), Roos van Hensbergen (4), Yvett van Dijk (3), Daphne Neeft (3), Ilse Groot (2), Mel Schellevis (2), Maxime Sinnige (2) en Hiske van der Weide (2).