VOORHOUT - Vol goede moed vertrok DSS naar Voorhout. De wedstrijden tegen Foreholte zijn altijd spannend en sportief, zo ook afgelopen zaterdagavond.

Met veel beleving begon DSS sterk aan de wedstrijd. Al snel stonden de Heemskerksen 3-0 achter. Maar gelukkig werd dit snel omgezet. Door goede acties van Roos van Hensbergen kwamen zij terug tot een stand van 4-3. Na 10 minuten begon het echt te draaien. In de aanval was er veel ruimte voor een 1 tegen 1 en deze werd ook benut. Kim de Ruyter en Britt van Elsacker vonden de gaten. Verdedigend werd er goed gesloten en gebikkeld voor elke bal. Ook Indy Bangma wist een aantal belangrijke ballen te stoppen. Zo ging de hele eerst helft gelijk op en werd de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 16-17.

De 2e helft trok DSS de goede lijn door. In de eerste 10 minuten scoorde het gemakkelijk d.m.v. snelheid in de aanval. Er kwamen grotere gaten, want Kim de Ruyter kreeg mandekking. De opbouwspeelsters en boeken kregen grote ruimtes hierdoor (16-18, 17-19). Verdedigend waren de Heemskerksen soms te laat, waardoor er twee minuten vielen. Dit gaf Foreholte de kans om de stand recht te trekken en dat met succes (20-20). Vanaf dit moment had DSS moeite met de dames uit Voorhout. De gevaarlijke afstandsschutter aan hun zijde zorgde voor veel doelpunten aan hun kant. Met mandekking kwamen er grotere gaten in de verdediging van DSS en werd het lastiger om elkaar te helpen. Zo kon Foreholte uitlopen (23-21, 24-22). Toch gaf DSS niet op en knokte voor elke bal en elk doelpunt. Het gat bleef continu 2 of 3 punten (27-24, 29-27). De laatste 7 minuten was de afstandsschutter van Foreholte niet meer te houden en schoot ze vlijmscherp in de kruising. In de aanval kon DSS lastiger de gaten vinden. Zelfs met 7 tegen 6 hadden zij het moeilijk. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 35-30.

Volgende week zaterdag 16 december speelt dames 1 een belangrijke wedstrijd. Dan spelen zij om 19.30 tegen Westsite DS1. Deze staan 3 punten onder DSS. Alle support is dus welkom. Om 17.45 speelt de B1 een wedstrijd tegen Houten B1, dus een leuk voorprogramma!

Doelpunten: Britt van Elsacker (8), Kim de Ruyter (6), Mel Schellevis (5), Ilse Groot (3), Roos van Hensbergen (3), Natasja de Vries (2), Hiske van der Weide (2) en Yvett van Dijk (1).