NEDERWEERT - Zondagochtend stapten de meiden en staf in de auto in om te vertrekken naar het zuiden van het land; Nederweert. Om 14.00 begon hier de wedstrijd tussen MEOS en DSS.

De eerste helft deed DSS zich erg onder aan het niveau hoe zij het kunnen. Waar de afgelopen wedstrijden mooi handbal werd gespeeld met goed samenspel, was dat vandaag (de eerste helft) niet te merken. Aanvallend waren de dames wat terughoudend en slordig. De ballen werden niet goed afgerond of in de handen van MEOS gespeeld. Ook verdedigend vielen en grote gaten en was er geen rugdekking. Al vroeg in de wedstrijd, na 15 minuten spelen, kreeg Demi Bleeker een directe rode kaart. Dit zorgde voor enige verwarring bij de Heemskerksen. De ruststand was 18-5.

DSS wilde een betere 2e helft neerzetten en meer beleving in het spel gooien. Het doel was om de 2e helft te winnen. Dit pakte goed uit. Aanvallend werden en mooie combinaties gevonden tussen Kim de Ruyter en Yvett van Dijk of Roos van Hensbergen. Verdedigend werd er beter samengewerkt en wist Monique de Vijlder nog een aantal ballen tegen te houden. De 2e helft is dan ook gewonnen met 14-17. Er werd duidelijk meer veerkracht getoond. Zo kan DSS met opgeheven hoofd het veld afstappen en huiswaarts keren.

Volgende week speelt dames 1 wederom uit. Ditmaal tegen Foreholte in Voorhout. Dit zijn altijd spannende wedstrijden, dus dit belooft veel goeds.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (6), Yvett van Dijk (4), Kim de Ruyter (4), Ilse Groot (3), Hiske van der Weide (2), Livvia Adrichem (2) en Mel Schellevis.