MILL - Zaterdagmiddag om 4 uur vertrok de bus vol speelsters, staf en supporters richting Mill. Daar trof DSS namelijk MHV. De vorige wedstrijd tegen hen werd met 1 punt verschil verloren. DSS had dus nog wat recht te zetten. Met een goed gevulde hal met supporters, zowel van MHV als van DSS, begonnen beide teams aan de wedstrijd.


De eerste helft ging vrijwel gelijk op. MHV opende de score, maar daar wist DSS snel een antwoord op te geven. In de verdediging werd er gevochten voor elke bal en aanvallend speelde DSS op een hoog tempo. Dit pakte goed uit, want daardoor wisten de Heemskerksen continue 1 of 2 punten voorsprong te behouden (4-5, 5-7). Toch pakte DSS ook weer een aantal keer wat onhandige 2 minuten, waardoor zij met een speelster minder stonden. MHV kreeg hierdoor de kans om dichterbij te komen. Met nog 10 minuten spelen op de klok, was de stand 4-13 en was DSS in balbezit. Vlak voor rust wist Angelique de Groot mooi in de kruising te gooien, waardoor de ruststand 14-14 was. Niks was dus onmogelijk.

Aan het begin van de 2e helft begon DSS niet helemaal scherp, waardoor MHV de kans kreeg om een klein gaatje te slaan. Maar de Heemskerksen deden er een schepje bovenop, waardoor het snel weer gelijk stond (18-18). De dames uit Mill namen hier geen genoegen mee en trapte het gas nog eens open. DSS wist hier even geen antwoord op te geven, waardoor zij al snel met 4 punten achterkwamen (24-20). Maar ook nu gaf DSS niet zomaar de wedstrijd weg en knokten zij zich terug. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 27-23. DSS gooide nog een keer het gas open aanvallend, waardoor Kim de Ruyter het verschil weer kleiner wist te maken. Maar door een dubieuze beslissing van de wedstrijdtafel (foute wissel in de verdediging) stond DSS met een speelster minder. Hierdoor kon DSS niet meer met het plan spelen wat zij wilden, waardoor het lastiger werd om er nog 1 punt uit te halen. Toch probeerden zij het wel, maar dit mocht helaas niet baten. De stand na 60 minuten spelen was 30-28.

Ondanks het verlies, kan DSS trots zijn op hoe zij de wedstrijd hebben gespeeld en wat zij hebben laten zien. Dames 1 wil graag de meegereisde supporters bedanken voor hun goede aanmoediging en gezelligheid in de bus. Dit geeft weer wat een clubgevoel er bij DSS heerst!

Volgende week zondag zal DSS het opnemen tegen MEOS om 14.00 in Sporthal de Waterakkers. Aansluitend, om 16.00, zal er een afscheidsfeestje zijn in de kantine bij DSS. Alle supporters zijn welkom!

Doelpunten: Kim de Ruyter (6), Natasja de Vries (6), Angelique de Groot (5), Yvett van Dijk (3), Daphne Neeft (3), Livvia Adrichem (2), Roos van Hensbergen (2) en Mel Schellevis (1).