HAARLEM - Debuutromanciers Stéphanie Hoogenberk en Caroline van Keeken komen zondag 30 april naar Kennemer Boekhandel. Vol enthousiasme en liefde voor de literatuur gaan de twee rijzende sterren en leeftijdsgenoten in gesprek over hun debuutromans. Hoogenberk debuteerde afgelopen januari met het meesterlijke We hebben het over je gehad. Buurtgenoot Van Keeken bracht begin april de vlijmscherpe familieroman Avondmensen uit. Komt dezen grote literaire talenten in het echt bewonderen!

Stéphanie Hoogenberk (1985) schreef voor onder meer Volkskrant Magazine en Het Parool. Tegenwoordig schrijft ze reportages voor Hard gras en Quote en was tot voor kort columnist bij LINDA. Grote bekendheid kreeg ze door de podcast De shitshow die ze samen met Janneke van der Horst maakt. In We hebben het over je gehad schrijft Stéphanie Hoogenberk over haar ervaring met vriendschappen. Ze doet dat even geestig als genadeloos, over haar vriendinnen, maar vooral ook over zichzelf.

Caroline van Keeken (1988) schreef eerder de verhalenbundel Zo worden wij niet. Met het daarin opgenomen Ljoeda won ze in 2015 de NPO Verhalenwedstrijd. Ze publiceerde in De Gids en maakte voor de VPRO de radiodocumentaire Broederliefde en het hoorspel Misschien hadden we dit niet moeten doen.

Op deze laatste zondag van april gaan de twee schrijfsters met elkaar in dialoog over het schrijverschap, vriendschap anno nu, rauwe familiebanden en relaties.

De kaartverkoop van dit evenement loopt via onze partner Cultuurtuin Haarlem. Tickets kopen kan via de website van Cultuurtuin.

Auteursfoto’s: © Frank Ruiter (Hoogenberk) & © Fjodor Buis (Van Keeken)

Datum: zondag 30 april
Aanvang: 15.00u
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3 te Haarlem)
Entree: €5
Kaarten via Debuutromanciers - Cultuurtuin Haarlem