IJMUIDEN - Elke maandag in juli organiseert de Bibliotheek in samenwerking met KunstForm Velsen en Volksuniversiteit Velsen het zomerfestijn. Bij het zomerfestijn kun je vijf middagen deelnemen aan workshops, cultuur proeven, mensen ontmoeten, kunst, dansen en zingen. Dit jaar geen Europese landen maar exotische bestemmingen.

Elke middag staat een land centraal maar gaat het vooral om de gezelligheid en het samenkomen. De workshops passen bij het landenthema en gedurende de middag maak je op verschillende manieren kennis met het land door middel van smaak, cultuur, kunst en een kennismaking les van de inheemse taal.

Japan op 3 juli
Doe mee met de workshop Sashiko, een Japanse borduurtechniek waarbij de steken elkaar niet overlappen. Japanoloog Annemarie laat je kennismaken met de taal en cultuur van het land van de reizende zon. Laat je inspireren door onze collectie van de mooiste boeken, liedjes en gedichten van Japanse schrijvers.


Australië op 10 juli

De Aboriginals gebruiken hun Aboriginal art om hun culturele verhalen door te geven over de schepping, hun voorouders en het landschap. In de workshop Aboriginal Art ga je zelf aan het werk op de manier van de Aboriginals. Je maakt kennis met de gebruikelijke omgangsvormen en begroeting in Australië en de boeken en media van dit prachtige land.

India 17 juli
Dompel je onder in de rijke Indiase cultuur en maak kennis met de boeken, films en andere media uit India. Proef de heerlijk authentieke hapjes en maak kennis met de aankleding van de Maharadja's (adelen van weleer) uit Rajasthan.

Brazilië op 24 juli


Het ritme van de samba neemt je mee naar het swingende Brazilië. Doe mee met de samba percussie workshop van Djembé docent Chris. We serveren er heerlijke mocktails bij. Saudé!

Hawaii op 31 juli
Gooi je heupen los bij de Hula dansworkshop. Natuurlijk is er aandacht voor de mooiste tropische parels uit onze collectie. Dan kun je de rest van de zomer lezen en dromen over deze prachtige eilanden.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl. Kosten zijn per keer € 5,- voor
leden, en € 7,50 voor niet-leden. Kaartverkoop kan telefonisch 0255 52 53 53, bij de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekvelsen.nl.