HEEMSKERK - Na het succes van vorig jaar staat Zomerboost ook dit jaar weer op de planning. Vorig jaar hebben meer dan 1000 mensen meegedaan aan een van de georganiseerde activiteiten. Clinics, gratis proeflessen, sportdagen, competities, toernooien. Zomerboost heeft het weer allemaal in huis. Team Sportservice is ook dit jaar de initiatiefnemer, aan de sportaanbieders de schone taak er invulling aan te geven. Inmiddels staat het meeste aanbod op de verzamelsite Noord-Holland Actief. Voor iedereen is er iets sportiefs te beleven deze zomer.

Met de promotiecampagne Zomerboost willen Team Sportservice en lokale sportaanbieders ook dit jaar weer meer leven op de sportvelden en in de accommodaties. “We kregen zoveel positieve reacties van deelnemers en sportaanbieders dat we ermee doorgaan”, zegt buurtsportcoach Winnie Assendelft. “Niet iedereen gaat (de hele vakantie) op vakantie, juist voor de thuisblijvers hebben we weer iets leuks en sportiefs opgezet de hele zomer lang. Op deze manier kunnen clubs laten zien wat ze in huis hebben en zo misschien wel nieuwe leden overhouden aan hun initiatieven.”

Aanbod op presenteerblaadje

Inwoners hebben het erg makkelijk. Op www.noordhollandactief.nl krijgen ze het aanbod in juni, juli, augustus en september op een presenteerblaadje. Een snelle blik op deze site laat zien dat er aan iedereen is gedacht. Senioren kunnen bijvoorbeeld de hele zomer meedoen aan bodyshape van Gymnastiekvereniging TOSS in Heemskerk. Jongeren kunnen onder andere komen dansen bij Loeka Dance in Heemskerk. Gezinnen kunnen komen naar de multi-sportdag op het sportpark Nord-End in Castricum. Er is ook Uniek Sporten aanbod voor mensen met een beperking.
Ben jij een expert, maar is het aanbod voor beginners? Of wil je een sport uitproberen en is het niveau van de activiteit iets te hoog gegrepen? Neem dan contact op met de aanbieder, zodat jullie samen kunnen kijken of er een activiteit is die bij jou past.

En na de zomer?

Het belooft een sportieve en gezellige zomer te worden. Niemand hoeft zich te vervelen. Ben jij na de activiteit erg enthousiast over de sport? Vraag de trainer of begeleider naar de mogelijkheden van het reguliere aanbod.

Ondersteuning voor sportaanbieders bij het opzetten van Zomerboost-activiteiten wordt mogelijk gemaakt door de gemeente. Aanbieders kunnen een financiële bijdrage ontvangen vanuit het lokale sportakkoord. Mocht je vragen hebben over Zomerboost, neem dan contact op met Winnie – wassendelft@teamsportservice.nl of 0251-254740