HAARLEM - Op de plek van de Haarlemmer Kweektuin stond ooit een imposant kasteel: Huis ter Kleef. Het is gebouwd in de 13e eeuw en heeft adellijke bewoners gehad. Dit jaar herdenken we 450 jaar ruïne; in het jaar 1573 werd het kasteel door de Spaanse belegeraars grotendeels verwoest. Nu zie je er niet veel meer van terug dan een ruïne. Op zaterdag 17 juni wordt de geschiedenis van het (voormalig) Huis ter Kleef weer tot leven gewekt!


Een greep uit het programma van 17 juni:

Er zijn rondleidingen over het kasteelterrein, korte lezingen over het archeologisch onderzoek, hoe het kasteel aan zijn einde kwam en het leven in de belegerde stad. Daarnaast zijn er archeologische workshops dierenbotten en grachtvulling onderzoeken en workshops historisch koken voor jong en oud. Er worden verhalen verteld en er is een middeleeuws kastelenbouwmeester met zijn atelier vol instrumenten. Voor kinderen is er een speurtocht en kan er geknutseld worden.

Meer informatie en het volledige programma met de tijden van lezingen, rondleidingen en workshops is te vinden op www.archeologischmuseumhaarlem.nl

De organisatie is in handen van Team Erfgoed Haarlem-Bureau Archeologie, het Archeologisch Museum Haarlem (gemeente Haarlem) samen met de Haarlemmer Kweektuin, NME Haarlem en de Archeologische Werkgroep Haarlem.

Locatie: Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9 in Haarlem. Zaterdag 17 juni van 10.00-16.00 uur. Toegang is gratis.

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologie dagen op 16, 17 en 18 juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land.