HAARLEM - Het jaar 2023 is uitstekend begonnen voor Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap. Maar liefst elf zangers zijn het afgelopen jaar lid geworden. In de tussentijd hebben nog eens vier nieuwe zangers zich aangemeld. “Dat toont aan dat wij een aantrekkelijk koor zijn voor mannen die goed willen leren zingen. En de combinatie zang in de sfeer van vriendschap wordt door de nieuwe zanger heel prettig gevonden”, zegt Bert Koopman, voorzitter van Zang en Vriendschap.

“Voor een mannenkoor zijn nieuwe zangers belangrijk. Geheel tegen de trend in hebben wij nieuwe zangers mogen verwelkomen”, vertelt Koopman. “Het zorgt voor nieuwe impulsen en het waarborgt de continuïteit. Wij bestaan al sinds 1830 en we willen nog een hele tijd doorgaan. Mannenkoren hebben het in het algemeen erg moeilijk bij gebrek aan nieuwe leden. Gelukkig geldt dat niet voor ons. Wij zijn alive and kicking.”

Dit jaar is tenslotte een bijzonder jaar voor het koor. Naast de traditionele optreden tijdens onder meer Dodenherdenking en Korenlint, staat een concertreis op de planning. Met optredens in Nederland, België en Duitsland. Ook staat een concert met musicalnummers in de planning. Dat belooft een spektakel te worden.”