KENNEMER - Vanaf de vierde klas moet er hard gewerkt worden aan het leesdossier voor het literatuuronderwijs op school. Het lezen voor de lijst is soms lastig voor leerlingen. De Bibliotheek is van mening dat door zelf literatuur te schrijven het gemakkelijker is om teksten te doorgronden.

Op woensdag 19 december komen vier havo-vierklassen van het Eerste Christelijk Lyceum uit Haarlem naar de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32) om te ervaren wat het is om zelf literatuur te schrijven. De bekende schrijver Daan Heerma van Vos (Noem het liefde) is gastspreker en vertelt over zijn inspiratiebronnen en motivatie om te schrijven. Hierna gaan de leerlingen in verschillende workshops aan de slag. Onder begeleiding van professionals maken zij een blog, songtekst, beeldverhaal of theatertekst. Op deze manier leren zij dat er verschillende soorten teksten bestaan met ieder een eigen dynamiek en vorm. De gemaakte werken worden op school afgemaakt. In januari 2019 wordt een selectie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl gepresenteerd. De beste auteur wint een mooie prijs.

Programma woensdag 19 december
9:00 uur én 12:00 uur: Gastspreker Daan Heerma Van Voss
Vanaf 9:45 uur én vanaf 12:45 uur: Workshops gegeven door acteur Eva Goede, kunstenaar en muzikant Klaske Oenema, de Haarlemse schrijfster Wilma Geldof en de Haarlemse striptekenaar Pijke Ilieri.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en er verslag van te doen.

U kunt zich aanmelden via: Karen Broekhof, e-mail: karen.broekhof@bibliotheekzuidkennemerland.nl.