UITGEEST - Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook tijdens het sporten! Dan is het fijn als binnen de vereniging, club of sportaccommodatie iemand aanwezig is die weet wat ‘ie moet doen. De buurtsportcoach organiseert in mei, gesteund door het Lokaal Sportakkoord Uitgeest, een workshop Eerste Hulp bij Sport Ongevallen (EHBSO). Tegen een gereduceerd tarief kun je in één avond je certificaat halen.

Wanneer iemand zich blesseert tijdens het sporten is het belangrijk dat je snel kunt handelen om erger letsel te voorkomen. Trainers en vrijwilligers doen er daarom goed aan om zich goed te laten voorlichten op het gebied van eerste hulp. Tijdens de workshop Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO) worden in 3 uur tijd de meest voorkomende sportongevallen behandeld. Zo kun je vol vertrouwen snel en adequaat handelen wanneer dat nodig is.

Datum, tijd en aanmelden
De workshop vindt plaats op woensdag 10 mei van 19.15 tot 22.30 uur. Deelnemers kunnen de workshop afsluiten met een certificaat. Het Lokaal Sportakkoord Uitgeest ondersteunt de workshop, waardoor de eigen bijdrage € 10,- per persoon is, inclusief koffie, thee en wat lekkers. Er zijn 20 plekken beschikbaar. Als er veel animo is, komen in februari ook nog avonden beschikbaar.

Aanmelden kan via https://www.sportenbewegeninuitgeest.nl/ehbso-cursus-10mei