BLOEMENDAAL - Op zondag 19 december geven Bram van Sambeek (fagot), Rick Stotijn (contrabas) en Hans Eijsackers (piano) een concert in het gemeentehuis van Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 158. Ze spelen een gevarieerd programma dat loopt van klassiek tot jazz.

Er staan maar liefst twee winnaars van de Nederlandse Muziekprijs op het podium. Met superieure technische beheersing en bravoure bewijzen Bram van Sambeek (fagot) en Rick Stotijn (contrabas) dat hun instrumenten niet alleen uitstekende begeleidingsinstrumenten zijn maar ook een solistische plek op het podium verdienen. Samen met toppianist Hans Eijsackers spelen ze een programma waarin ze uitersten niet schuwen. Op het programma staan klassieke werken van o.a. Johann Sebastian Bach (Suite in G groot), Giovanni Bottesini (Tutto che il mondo serra) en Robert Schumann (Adagio en Allegro, op. 70). Maar ook moderne componisten komen aan bod. U hoort de jazzstandard ‘Harlem Nocturne’ van Earle Hagen en ‘Verano porteño’ van Astor Piazzolla. Als geheel levert dat een swingend zondagochtendconcert op.

Het concert start om 11 uur (zaal open om 10.30 uur). Maar als de huidige coronamaatregelen met een beperkte zaalcapaciteit van kracht blijven wordt het concert tweemaal uitgevoerd (om 10.30 uur en 12.30 uur). Kaarten zijn te koop via www.muzenforum.nl en aan de zaal op de dag van het concert. Een kaart kost voor € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Voor het concert is een coronatoegangsbewijs nodig.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website (www.muzenforum.nl) vindt u meer informatie over het concert.