HAARLEM - Dit jaar konden kinderen in Zuid-Kennemerland tijdens de Kinderboekenweek deelnemen aan de Schrijfwedstrijd van de Bibliotheek. De jonge deelnemers moesten hiervoor het verhaal afmaken waarvoor kinderboekenschrijver Rian Visser het begin had geschreven. In de periode van 30 september tot en met 19 oktober ontving de Bibliotheek maar liefst 141 inzendingen. De jury heeft de verhalen allemaal gelezen en na lang wikken en wegen zijn de winnaars gekozen. Benieuwd naar de winnende verhalen? Lees ze op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl bij Nieuws.

Heel veel inzendingen
De wedstrijdformulieren met de verhalen stroomden van alle kanten binnen. Veel kinderen leverden hun formulier in bij een Bibliotheek in de buurt, waar zij een mooie veerpen als cadeautje ontvingen. Er zaten pakketjes bij van scholen waarbij meerdere leerlingen per groep meededen. Ook via de mail ontving de Bibliotheek verschillende inzendingen.

Leuke en grappige verhalen
Vanaf 19 oktober begon de jury met lezen. 141 verhalen: getypt, met de hand geschreven en soms met tekeningen erbij. De verhalen namen de jury mee op een ware tijdreis: van de dino’s via de Middeleeuwen naar de Tweede Wereldoorlog. Met een tijdmachine, lift of zelfs een magische metro als vervoermiddel. En wat een mooie, grappige en leuke verhalen. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt!

Waar heeft de jury op gelet?
De jury bestond uit vier medewerkers van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Zij hebben de winnaars van de eerste ronde gekozen. Rian Visser heeft uit deze tussentijdse toppers de uiteindelijke winnaars gekozen. Bij het beoordelen van de verhalen hebben ze gelet op originaliteit, personages, loop van het verhaal en schrijfstijl. Ze hebben niet op schrijffouten gelet.

En de winnaars zijn…
Hoe moeilijk het ook was, uiteindelijk zijn er vier winnaars uitgekozen. Dit zijn ze:
1e prijs: Franka Mosch, 12 jaar. Zij heeft een boekenpakket gewonnen samengesteld door Kinderboekwinkel Kiekeboek + een exclusieve rondleiding met haar familie in Teylers Museum Haarlem.
2e prijs: Thijs Weeda, 9 jaar, Sarah Wieberdink, 10 jaar en Freya van der Werf, 10 jaar. Zij hebben een voor hun persoonlijk samengesteld boekenpakket gewonnen.

Van harte gefeliciteerd!