HEEMSKERK - In de week van 5 tot 10 oktober vindt de landelijke week van de Mantelzorger plaats. In Heemskerk worden er twee activiteiten georganiseerd door drie partijen die de handen ineen slaan. Heb jij iemand in je netwerk, op school, als kind, vriend of ben je zelf Jonge Mantelzorger?

Een Jonge Mantelzorger is iemand tot 25 jaar die extra zorgtaken heeft in zijn/haar netwerk voor iemand met een (langdurige) ziekte, handicap, psychische aandoening of verslaving. Een ouder, een grootouder, een broertje of een zusje. Een Jonge Mantelzorger is ook iemand die zich vaak extra zorgen maakt om de zorgvrager.

Op vrijdagavond 9 oktober wordt er een avond voor de Jonge Mantelzorger georganiseerd. Deze activiteit is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Beverwijk, Stichting Thuiszorg Gehandicapten en Stichting Welschap Welzijn. Voor ‘brusjes’ (broertjes en zusjes) in de leeftijd 6 tot 10 jaar wordt er een emoji bingo georganiseerd. Een brusje is iemand die een vader, moeder, broertje of zusje met een beperking of autisme heeft. De tijd is 18.30 tot 20.00 uur. Voor jongeren in de oudere leeftijd van 11 tot 17 jaar wordt het spel Wie is de Mol georganiseerd. De tijd hiervan is 20.30 tot 22.00 uur. Deze avond is er ook een medewerker van MaatjeZ aanwezig voor antwoorden en informatie. De activiteiten vinden plaats in buurtcentrum de Schuilhoek. Van Bronckhorststraat 1 in Heemskerk.

Deelname is gratis en aanmelden is verplicht. Opgeven voor de bingo kan via Arianne Zandbergen, activiteiten@thuiszorg-gehandicapten.nl, voor Wie is de Mol kan via Rianne Tol, tol@welzijnswb.nl. Zonder aanmelding kan je, i.v.m. het maximum aantal deelnemers, helaas niet meedoen.

Meer weten over Mantelzorg en/of de week van de Jonge Mantelzorger? www.weekvandejongemantelzorger.nl

De organiserende organisaties volgen de verdere berichtgeving en ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet. Er bestaat, de adviezen van de overheid in acht nemend, een kans dat de activiteiten geen doorgang kunnen vinden. Wij houden je daarvan op de hoogte.