HEEMSKERK - Op vrijdag 20 mei is de Nationale Balkon Beweegdag. De buurtsportcoach ouderen in Heemskerk gaat die dag weer langs 2 woonzorgcentra om iedereen die dat wil te laten bewegen op het eigen balkon of buiten voor het gebouw.

De gemeente stimuleert de gezondheid van haar seniore inwoners door de subsidiering van de Buurtsportcoach ouderen. Vorig jaar is de buurtsportcoach ook langs verschillende instellingen gegaan, ‘Wat een gezelligheid, zo op de vroege ochtend’ riep een bewoner van Westerheem vanaf zijn eigen balkon.

Dit jaar is de buurtsportcoach van 10.30 tot 11.00 uur te vinden bij Woonzorgcentrum Westerheem. Zij zal staan bij de hoofdingang. Van 11.30 tot 12.00 uur wordt het bewegen voortgezet bij Woonzorgcentrum Waterrijck. Bij Waterrijck wordt er op het veld aan de achterkant bewogen. Balkon Bewegen is het meest toegankelijke evenement van het jaar voor senioren. Mocht u in de gelegenheid zijn dan bent u natuurlijk van harte welkom om langs te wandelen of te fietsen en mee te dansen.

Bewegen gecombineerd met gezelligheid was vorig jaar een gouden combinatie. Vandaar dat Team Sportservice Kennemerland, De Viva Zorggroep en Stichting de Gouden Dagen de samenwerking weer hebben opgezocht.

Mocht u vragen hebben over een beweegactiviteit bij u in de buurt, neem dan gerust contact op met Winnie, via wassendelft@teamsportservice.nl of 0251-254740.