ZUID-KENNEMERLAND - Apps, chats en digitale tools. Je kunt er zo veel mee. Maar soms nemen apparaten het van je over en merk je dat je lichaam protesteert. Of dat de smartphone meer aandacht krijgt dan het eten met je familie. Zit je zomaar een uur te scrollen of te gamen, terwijl je je had voorgenomen om je boek uit te lezen. Daarom is het belangrijk dat we nadenken over hoe apps, chats en digitale tools ons in het leven helpen. En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Ouders, leraren, kinderen en vrienden: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: Wanneer kies jij om 'aan' of 'uit' te staan?

In de Week van de Mediawijsheid, van 8 tot en met 15 november, organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland vier online- en twee offline activiteiten voor kinderen. Bestel kaarten, tenzij anders vermeld, via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/weekvandemediawijsheid.

Augmented Reality
Woensdag 6 november kunnen kinderen van 3 tot en met 7 jaar meedoen aan de gratis workshop ‘Breng je kleurplaat tot leven’ in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2). De workshop is van 15:00 – 16:00 uur en je kunt gewoon binnenlopen.

Maak een animatiefilm
Woensdag 13 november kun je als je tussen 8 en 13 jaar oud bent en geen genoeg kunt krijgen van animatiefilms, leren zelf een stop-motion animatiefilm te maken in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De gratis workshop is van 13:30 – 15:00 uur, maar bestel wel een kaartje.

Spectaculaire experimenten met Mad Science
Alleen kijken naar experimenten? Echt niet! Bij Mad Science ga je zelf aan de slag. Ben je tussen de 6 en 13 jaar oud kom dan woensdag 13 november van 15:00 – 16:00 uur naar de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De workshop is gratis en op inloop.

Bouw maar raak met Minecraft
Experimenteer je graag en houd je van spellen waarbij je moet bouwen? Dan is deze gratis workshop echt iets voor jou! Kinderen van 9 tot en met 12 jaar zijn woensdag 13 november van 15:30 – 17:00 uur welkom in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). Bestel wel een kaartje.