HEEMSKERK - Op zondagmiddag 31 juli organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland weer een prachtige wandeling in Park Assumburg

Park Assumburg dankt zijn naam aan kasteel Assumburg en de kasteeltuin. Maar Park Assumburg is meer dan dat. Het park, eens deel uitmakend van het Oer IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters, de historische Zuidermaatweg en het terrein met de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem. Maar ook de aanwezige flora is in deze tijd de moeite waard. De lindebomen staan in bloei en in de bermen begint het Boerenwormkruid zich te roeren. Vlinders en bijen vliegen af en aan om de nodige nectar of stuifmeel te verzamelen. Natuurlijk komt Kasteel Assumburg ook zelf aan bod. Hoe oud is dit kasteel en was er een voorganger op deze plek? Tijdens de 1,5 uur durende wandeling in het park zal onze IVN gids u er van alles over vertellen.

We verzamelen om 14:00 uur op bij het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs voor het kasteel en zijn rond 15:30 uur hier weer terug.

Kosten zijn: € 4,00 per persoon. Kideren tot 18 jaar: € 2,00. Graag gepast geld meenemen.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de IVN website www.ivn.nl/mkl "