HEEMSTEDE - Donderdag 24 augustus is er weer een mooie avondwandeling door wandelbos Groenendaal met een natuurgids van het IVN. De dagen worden korter en de zomer heeft ook in Groenendaal weer veel vruchten gebracht. We gaan bekijken welke dit zijn en wat ze zo bijzonder maakt.


De vruchten en bessen zijn voor vogels en andere bosbewoners een gezonde maaltijd voor de winter. Hazelaar, beuk, tamme kastanje, meidoorn en sleedoorn dragen vruchten en rozebottels en bramen zijn volop aanwezig.. Late bloeiers zoals de wilde teunisbloem, klaver, springbalsemien en leverkruid laten hun mooiste kleuren zien en ook de eerste paddenstoelen komen tevoorschijn. Dit alles op een oud landgoed waar je met een beetje geluk een ree, eekhoorn of buizerd kunt spotten. Wilt U met eigen ogen zien hoe mooi het historische Groenendaal is op een mooie nazomeravond dan moet U zeker komen ! We wandelen door het ecologisch beheerde zuidelijk deel van het wandelbos, waar we ook nog de resten van de historische tuinaanleg van de landgoederen kunnen herkennen.

Vertrek is donderdag 24 augustus om 18.30 uur bij het info-paneel op de grote parkeerplaats bij het restaurant Groenendaal.

Aanmelden is niet nodig.