IJMUIDEN - Afgelopen week was het feest in Velsen: Rina de Vries, vrijwilligster van de Felicitatiedienst, werd na het brengen van 500 felicitaties aan jarige ouderen in Santpoort-Noord nu eens zelf gefeliciteerd. Rina zet zich vanaf het eerste uur vrijwillig in voor de Felicitatiedienst, een initiatief van Stichting Welzijn Velsen, die al jarenlang 80-plussers in Velsen rondom hun verjaardag bezoekt om tijdens een bakje koffie of kopje thee te informeren naar het welzijn van de jarige. Samen met de bezoekvrijwilligers kan er dan gekeken worden of er behoefte is aan extra ondersteuning of deelname aan gezellige activiteiten.

Rina zat afgelopen week klaar voor ontvangst van haar collega, JanPiet de Wit (coördinator team Santpoort-Noord), die haar nieuwe woning zou komen bewonderen. Dit bleek een list. Om deze door Rina bereikte mijlpaal van 500 felicitaties niet ongemerkt voorbij te laten gaan had JanPiet namelijk andere plannen. Samen met Oma Solo (Janna Handgraaf) had hij bekokstoofd dat “Oma Solo’s Visite Dienst op gepaste afstand, maar oh zo dichtbij Rina zou gaan verblijden, ontroeren en verrassen”, aldus Janna en JanPiet. Namens Stichting Welzijn Velsen sloot Judith Luesink, coördinator van de Felicitatiedienst, nog aan met welverdiende bloemen voor Rina.

Het heimelijke plan bleek succesvol. Rina was overrompeld en zeer enthousiast; ‘Een heel leuke verrassing, goed geslaagd en nooit verwacht! Bedankt collega en Oma !”. Oma Solo ging er na afloop van haar vrijwillig aangeboden bezoek gauw weer vandoor in de hoop net als Rina ook 500 felicitaties te kunnen bereiken.

Wilt u meer informatie of bezoekvrijwilliger worden bij de Felicitatiedienst neem dan contact op met het Servicecentrum Vrijwilligerswerk Velsen van Stichting Welzijn Velsen: