CASTRICUM/LIMMEN - Voor de vestigingen in Akersloot en Limmen zoeken wij een vrijwilliger die CoderDojo wil begeleiden. De dojo's vinden eens per maand plaats in beide vestigingen (in afwisselende weken) op de dinsdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur.  In Akersloot en Limmen richten de dojo's zich volledig op het programma Scratch. 

Wat is CoderDojo?


Bij CoderDojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, om te programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren ontmoeten deelnemers ook andere like-minded mensen, delen deelnemers waar ze mee aan het werken zijn en maken ze samen nieuwe dingen.


Wat vragen wij?

Kennis van programmeren en de programmeertaal Scratch is een pre, maar is geen vereiste. Je kunt goed overweg met de computer en de digitale wereld en je vindt het leuk om je kennis te delen met kinderen en jongeren Je bent geduldig en zoekt naar oplossingen samen met de kinderen en jongeren. Je kunt gemakkelijk communiceren en zelfstandig werken.

Wat bieden wij?


Vrijwilligerswerk met een enthousiaste en leergierige doelgroep. Een goede begeleiding en introductie van het werk. Een plezierige en inspirerende werkomgeving. Je krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, deskundigheidsbevordering en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst. En natuurlijk ontvang je in december een kerstattentie. 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd om jouw steentje bij te dragen als vrijwilliger of heb je behoefte aan meer informatie, stuur dan een bericht naar info@coderdojo-kennemerwaard.nl.

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.