HAARLEM - Eigen Werk Theaterteam speelt de voorstelling ‘Lastige Ouders’ in een livestream op donderdag 25 februari om 20.00 uur. In deze voorstelling, voor iedereen van 8 tot 100 jaar, vertellen acteurs Pieter Tiddens en Marike van Weelden hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn.

‘Lastige Ouders’ is inmiddels bijna 200 keer in theaters en op locatie in het land te zien geweest. De laatste serie optredens werd uitgezonden als livestream. De vraag hiernaar deed de theatergroep besluiten nogmaals online te gaan.‘Lastige Ouders’ is het verhaal van een moeder en een vader. Zij zijn de ouders van Faas, de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. Zeven jaar lang proberen zijn ouders thuis voor Faas te zorgen. Uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat. En wat dan?

Dagboeken van actrice Marike van Weelden
Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schreef zij samen met Pieter Tiddens ‘Lastige Ouders.’ Acteur Pieter Tiddens zegt over Marike van Weelden: “Marike is een sterk fysieke speler, heerlijk om naar te kijken. Ik bewonder haar om haar waarachtigheid en ben gek op haar humor. Ze is een genadeloos actrice, heel veeleisend voor zichzelf. Zij krijgt terecht niets dan lof voor deze voorstelling.”

De regie van ‘Lastige Ouders’ is in handen van Esther Scheldwacht. Net als bij reguliere voorstellingen in theaters, is er na de livestream gelegenheid voor toeschouwers om in gesprek te gaan met de spelers.

Kaarten
Kaarten voor de online voorstelling van ‘Lastige Ouders’ zijn à € 10,- per link te koop via het boekingskantoor jolanda@krachtvanbeleving.nl. Na aanmelding ontvangt iedereen op de dag van de voorstelling een link naar de presentatie.