CASTRICUM/HEEMSKERK - Afgelopen voorjaarsvakantie werd er weer volop gesport en gespeeld tijdens de sportieve vakantieactiviteiten van Team Sportservice Kennemerland. Onder leiding van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs en buurtsportcoaches hebben zo’n 250 kinderen en jongeren zich van hun sportiefste kant laten zien. Elke schoolvakantie kan de jeugd uit de gemeente Heemskerk en Castricum gratis deelnemen aan verschillende activiteiten die Team Sportservice uitvoert in opdracht van de beide gemeenten.

Het hoogtepunt van deze vakantie was de activiteit SportNite voor jeugd en jongeren van 10 tot en met 21 jaar. In een met blacklight verlichte sporthal probeerden de teams elkaar met de laserguns te verslaan. Natuurlijk kon er op allerlei plekken geschuild worden. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar konden deelnemen aan een gevarieerd programma met sportinstuiven met o.a. een grote stormbaan, het spannende trefbalspel James Bond en de mini Olympische Winterspelen. De allerjongsten van 2 en 3 jaar hebben een heerlijk peutergymuur beleefd met hun vader of moeder. De peuters konden schommelen, springen, balanceren, klimmen, skateboarden en over de grote stormbaan. Zowel ouders als deelnemers waren erg enthousiast over de activiteiten en gaven aan erg blij te zijn met het aanbod.

Wie de volgende vakantie ook mee wil doen met de gratis activiteiten van Team Sportservice Kennemerland moet de website www.teamsportservice.nl/kennemerland goed in de gaten houden. Begin april wordt hier het programma van de meivakantie gepubliceerd.