AERDENHOUT - OBS Vondelschool Aerdenhout organiseert vrijdag 11 maart een inzamelingsactie in de vorm van een wel heel bijzondere markt. Er zullen niet alleen dingen te koop zijn en/of geveild worden maar er zijn vooral ook hele leuke spelletjes! Natuurlijk ontbreekt een grabbelton niet en de ouderraad zorgt samen met de Stichting Vrienden van de Vondelschool voor lekkere tosti's. De aanleiding voor het organiseren van deze inzamelingsactie zijn de geschiedenislessen in groep 8A. Doordat de Tweede Wereldoorlog werd besproken kwam het gesprek in de klas al snel op de huidige oorlog in de Oekraïne.

De kinderen vinden het heel erg dat er weer een oorlog is in Europa en maken zich ook zorgen. Al snel werd besloten dat er iets gedaan moest worden om geld in te zamelen voor giro 555. De leerlingen gingen voortvarend aan de slag en door hun enthousiasme doet inmiddels de hele school mee, inclusief de leerkrachten. Omdat de kinderen uit Aerdenhout op het jeugdjournaal zien dat andere kinderen moeten vluchten zijn ze erg betrokken.

Wij zijn heel trots op onze leerlingen, de Vondelschool heeft daarom dan ook een eigen donatiepagina in het leven geroepen waarop ouders, opa's en oma's, vrienden, bekenden en onbekenden kunnen doneren. Kijk op www.vondelschool.nl en help ons om een recordbedrag in te zamelen voor de getroffen mensen.