HAARLEM - Wie kent ze eigenlijk niet, Agneta, Bjorn enz.? Afgekort ABBA, één van de meest succesvolle popgroepen ooit. Toen de groep populair was, mochten “serieuze” musici eigenlijk niet naar deze muziek luisteren. Nu weet iedereen wel beter. De muziek van Abba zit goed in elkaar en is uitermate plezierig om naar te luisteren. Geen wonder dat de liedjes nog steeds heel populair zijn, dat er zelfs een complete musical mee is gemaakt en Nick & Simon er op TV ook aandacht aan gaan besteden.

Voor wie zin heeft om weer eens oude tijden te laten herleven en de liedjes zelf mee te zingen, organiseert het Voice Company Koor een nieuw zangproject getiteld “Lichte Lente”.

Het Voice Company Koor, nu ruim 21 jaar actief, is de denkbeeldige “stemmenwinkel” van dirigent en entertainer Robert Bakker, zelf geboren in Velsen. Elk jaar schrijft hij circa vier koorprojecten uit van uiteenlopend karakter. Dat kan de ene keer muziek van Bach zijn en nu gaat het dus om muziek van Abba. Hij trekt daarmee mensen uit heel Nederland en Vlaanderen die zich verbinden aan één project, dat in ongeveer tien repetities wordt ingestudeerd. Op lokatie in Haarlem, Lelystad en Nijkerk en online via laptop of tablet. Als afsluiting wordt in de regel één of meerdere concerten gegeven. De afgelopen 21 jaar bezochten bijna 2000 mensen dergelijke projecten. Deze deelnemers ervaren als grote voordeel dat je geen lid wordt van een koor, met alle verplichtingen van dien, geen stemtest hoeft af te leggen en dat er geen koor- of zangervaring wordt vereist. Echt iedereen kan dus meedoen.

Het Abbaproject beslaat tien repetities op tot eind juni. Daarna vinden, indien toegestaan, diverse (buiten-)optredens plaats in het gehele land. De meest populaire songs worden ingestudeerd, uiteindelijk zelfs 4- stemmig. Songs als Mama Mia, Money-Money-Money, S.O.S., Super Trouper en natuurlijk Thank you for the Music.

Opgeven gaat heel eenvoudig. Bezoek de website www.hetvoicecompanykoor.nl, stuur een email naar info@hetvoicecompanykoor.nl of bel met het centrale nummer van het Voice Company Koor, 0320 – 244 202. Na elke repetitie voelt iedereen zich weer energiek en is klaar voor de rest van de week.