HAARLEM - Dit jaar is het exact vijftig jaar geleden dat het fameuze hippiefestival Woodstock plaatsvond. Weet je nog die opwindende jaren zestig? Het tijdperk van grote veranderingen in muziek, politiek en seksuele mores. Geert Buelens, schrijver van het boek De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis laat tijdens het Bibliotheekcollege op zondag 30 juni zien dat de ‘sixties’ veel meer waren dan een ‘feestje’ van de westerse wereld. Kom je verbazen en luister hoe Buelens het beeld over de jaren zestig nuanceert. De middag vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32), aanvang 16:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 10,-. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl
Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem.


Aan de hand van beelden en geluidsfragmenten maken we deze avond een reis door de jaren zestig. Natuurlijk hebben we het over de vernieuwing die The Beatles, Bob Dylan, Provo en de pil met zich meebrachten. Maar de ‘sixties’ hebben ook invloed gehad op de politiek en cultuur in andere delen van de wereld.


Wereldreis
De hele wereld maakte een culturele en politieke revolutie door. Al die veranderingen op het wereldtoneel hebben bijgedragen aan het ontstaan van de populaire cultuur. Ook in Afrika, Latijns-Amerika en Azië ontwikkelden muziek, films en literatuur zich razendsnel. Denk aan chachacha uit Congo, westerns uit de DDR, modefotografie uit Mali en feministische gedichten uit Iran.


Over Geert Buelens

Geert Buelens (1971) is dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en aan de Universiteit Stellenbosch. Hij schreef onder andere de boeken Van Ostaijen tot heden, Oneigenlijk gebruik en Europa Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog, dat de ABN Amro-prijs voor Beste Non-Fictieboek 2008 won. Hij heeft bijna tien jaar van zijn leven gewijd aan het roerigste decennium van de vorige eeuw. In het lijvige werk De jaren zestig Een cultuurgeschiedenis maakt hij de balans op van de tijd waarin de babyboomers wortel schoten.


Zondag 30 juni | 16:00 - 17:30 uur | € 5,- leden / € 10,- niet-leden

de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem