NOORD-HOLLAND - Voor deze achtste editie van Stoptober zullen dit jaar vijfentwintig Nederlanders de uitdaging aangaan in het Stoptoberhuis. Van 30 september tot en met 4 oktober laten ze zich vrijwillig opsluiten om samen die eerste lastige dagen van Stoptober door te komen.

Vanuit alle hoeken van het land ontmoeten de deelnemers elkaar in het Stoptoberhuis in Vinkeveen. De stoppers worden daarbij bijgestaan door professionele stopcoaches. Op www.stoptober.tv is te volgen wat er in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat.

Over Stoptober
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober app downloaden.

Ambassadeurs
Dit jaar gaan Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa & Rowan de uitdaging aan en steken vanaf 1 oktober voor tenminste 28 dagen geen sigaret meer op.

Stoptober Magazine
Alle deelnemers van Stoptober kunnen het gratis Stoptober Magazine - zolang de voorraad strekt - ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en veel tips om de 28 dagen door te komen.

Stoptober camper

De Stoptober camper rijdt op dit moment door heel Nederland en komt op drukke pleinen en markten. Deskundigen geven informatie aan voorbijgangers over het stoppen met roken en over Stoptober.

Stoptober is een initiatief van KWF, het Longfonds, de Hartstichting, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van VWS. ‘In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken deze gezamenlijke manier van stoppen werkt. Onderzoek van Amsterdam UMC heeft aangetoond dat 74% van de deelnemers Stoptober succesvol afrondt. 50% rookt na 3 maanden nog steeds niet en 25% is na een jaar nog rookvrij. Dat percentage is 5x hoger dan een stoppoging zonder hulp en steun.’