AERDENHOUT - Zes strekkende meter hout, 35 kilo plastic doppen, een dosis creativiteit, 185 kinderen en een zonnige zondag. Dat zijn de ingrediënten die de Antoniusschool nodig had om tot een prachtig kunstwerk te komen.

In het kader van Social Awareness voor de plastic soep kregen de leerlingen van de Antionusschool de opdracht om binnen een maand voldoende plastic doppen te verzamelen om een kunstwerk te maken voor het 90 jarige bestaan van de Antoniusschool.

Dat leek in eerste instantie een spannende opgave. Voor het geval dat deze pittige uitdaging net niet gehaald zou worden werd contact gelegd met de organisatie Mooizooi uit Haarlem, een sociaal, duurzaam en creatief magazijn van restafval. Maar al gauw bleek door de enorme verzamelwoede de verwachte spanning mee te vallen. Grootouders, buren, vrienden én de plaatselijke Albert Heijn hielpen de leerlingen aan een voldoende voorraad.

Op zondag plakten de kinderen onder begeleiding van ouders op 45 panelen de mooiste kunstwerkjes bij-elkaar met als thema oceanen en zeeën. Na afloop werden de 45 kunstwerkjes samengevoegd tot drie mooie tableaus die gelijk dezelfde middag nog op de muur van het speelplein werden bevestigd.

Met een quiz over plastic soep werden de kinderen nog getest over hun kennis van de impact van plastic op onze natuur. Al gauw bleek het met die kennis wel goed te zitten.

Caspar Jacobs, directeur van de school: ‘ik ben ongelofelijk trots op de inzet en creativiteit van onze leerlingen. Dat zoveel leerlingen hieraan hebben meegedaan maakt het extra bijzonder. De bewustwording rondom het thema plastic soep is erg belangrijk. Dat dit ook nog eens heeft kunnen leiden tot een prachtig kunstwerk voor ons 90 jarig bestaan is dan ook een erg mooie bijvangst’.

Door de enorme verzamelwoede blijkt er nog een behoorlijke voorraad doppen over te zijn. Deze doppen worden geschonken aan Mooizooi om het magazijn aan te vullen.

www.antoniusschool.com
www.mooizooi.nl