HEEMSKERK - We zoeken allemaal onze eigen manier om verliezen te verwerken. Met elkaar, alleen, het zoeken van afleiding, iedereen kiest een andere weg. Wat altijd hetzelfde blijft, is de pijn van een verlies. Klinkt dit zwaar? Waarschijnlijk wel. Is het zo bedoelt? Zeker niet.

Estrid Riemersma en Thérèse Bosman ontwikkelden een workshop rondom dit thema waarbij het verlies in beeld gebracht wordt en het proces voorbij de woorden gaat.

Tijdens deze workshop ga je letterlijk met hart en handen aan de slag met het vormgeven van je verlies. Je bewerkt een houten drieluik met jouw beelden en vormen.

"Door gevoelens creatief vorm te geven en onder ogen te zien ondersteunt het de integratie van verlies in je bestaan. Levenskracht gaat opnieuw stromen" aldus Estrid en Thérèse van Onder Ogen Zien.

Bij een impactvol verlies/gebeurtenis wordt vaak gedacht aan de dood, maar ook het verliezen van je baan, een verhuizing, een scheiding, iemand simpelweg uit het oog verliezen of aan het begin staan van een nieuwe fase in je leven, de corona periode: het zijn allemaal vormen van verlies waar een rouwproces bij komt kijken. Iedereen krijgt te maken met dit soort veranderingen in zijn of haar leven. In de huidige maatschappij lijkt er soms nauwelijks tijd te zijn om hierbij stil te staan. Een eerdere deelnemer blikt positief terug op de workshop: "Heerlijk om a.d.h.v. gerichte opdrachten creatief bezig te zijn. Er werd een prettige, rustige sfeer gecreëerd waarbij iedereen zichzelf kon zijn. Ik ben ontzettend blij dat ik aan deze workshopdag heb deelgenomen".

In de ochtend ligt de focus op de pijn van het verlies (binnenkant drieluik), in de middag op herstel en de toekomst (buitenkant drieluik). Stap voor stap wordt dit creatieve en persoonlijke proces begeleid door trainers/coaches Estrid en Thérèse. Creatief zijn is geen vereiste om mee te doen.

De workshop wordt aangeboden door Cultuurhuis Heemskerk en vindt plaats op zaterdag 19 november in 't Koetshuijs van Kasteeltuin Assumburg. Aanmelden kan via de website:

www.cultuurhuisheemskerk.nl