HAARLEM - Tijdens de Kunstlijn Haarlem zijn in het museum bijzondere sieraden te bezichtigen. Speciaal voor deze expositie maakten de leden van het Haarlems Sieraad Collectief (HSC) unieke sieraden geïnspireerd op de nieuwe tentoonstelling Vrouwelijke Turkse pioniers in het museum. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de vrouwelijke arbeidsmigranten in Haarlem, hun dochters en kleindochters. Het Kabinet, de kleine zaal in het museum, is omgetoverd tot een schatkamer waar hedendaagse sieraden gemaakt van zilver, porselein, aluminium, goud, textiel, aluin en kunststof geëxposeerd worden. Wie wil kan tijdens de Kunstlijn op 4, 5, 11 en 12 november, met een zelfgekozen sieraad op de foto. De expositie is een initiatief van het HFC in samenwerking met het museum en is te zien t/m 21 januari 2024.

Het HSC bestaat al meer dan 15 jaar en is opgericht om sieraadkunst als autonome kunstvorm onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Het bestaat uit: Sylvia Blickman, Judith Bloedjes, Hilde Foks, Jeanet Gem, Jennifer Hoes, Floor Max en Annemiek Steenhuis. Naast de gezamenlijke HSC-exposities, exposeren de leden ook individueel in binnen- en buitenland. Hun werk is opgenomen in tal van museumcollecties en kunstenaars worden vertegenwoordigd door diverse sieraadgaleries.

Kinderkunstlijn

Het museum doet ook dit jaar weer mee aan de KinderKunstlijn. In het weekend van 4 en 5 november wordt er door het HSC een workshop ontwerp-, zoek- en voelopdracht georganiseerd in het museum. Kinderen kunnen hun eigen (ambts)ketting ontwerpen onder leiding van een van de kunstenaars op zaterdag 4 november tussen 11 – 17 uur en zondag 5 november van 12 – 17 uur.Titel Verborgen Schatten
Datum 1 november 2023 t/m 21 januari 2024
Waar Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
Tijd zondag en maandag 12 - 17 uur, dinsdag t/m zaterdag 11 - 17 uur


Voor meer informatie kunt u mailen naar marcom@verweymuseumhaarlem.nl of T 06 31060011