BEVERWIJK - Van heinde en verre kwamen afgelopen zaterdag 11 mei enthousiaste vogelaars naar de Vogelexcursie, georganiseerd door NME Beverwijk en Heemskerk en Vogelbescherming Nederland. Bosw8er Evert-Jan Woudsma nam de deelnemers mee de duinen van Heemskerk in.

Al op de parkeerplaats bij Oudendijk werden gasten verwelkomd door een Nachtegalen-concert. En nog voor de wandeling goed en wel was begonnen liet ook de grasmus zich zien.

Veelvoud aan vogelsoorten
Tijdens de wandeling genoten de vogelaars zichtbaar van de vele geluiden en daarbij behorende verhalen van de Bosw8er. Veel kilometers werden er niet afgelegd. Regelmatig moest er gestopt worden omdat er ‘iets’ gespot werd. Veel vogelsoorten kwamen voorbij en zongen naar hartenlust hun bekende deuntjes. De winterkoning, nachtegaal, grasmus, veldleeuwerik, graspieper, pimpelmees, tjiftjaf, fitis en nog vele anderen hebben er mede voor gezorgd dat het een zeer geslaagde wandeling was.

NME Beverwijk en Heemskerk
NME Beverwijk en Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Beverwijk en Heemskerk. Voor meer informatie over ons programma kijkt u op www.nmebeverwijkheemskerk.nl.