HAARLEM - Op het politiebureau in Haarlem zijn vandaag twee agenten door Rijksrecherche aangehouden. Volgens het NRC zou het duo zijn gearresteerd op verdenking van lekken van vertrouwelijke informatie aan de krant.

Het OM bevestigt tegen NH Nieuws dat er twee agenten zijn aangehouden,maar wil verder niets kwijt. Een woordvoerder van de politie zegt in het kader van het onderzoek geen uitspraak over de zaak te doen en verwijst door naar het OM.

Een van de twee is, volgens het NRC, een hoofdagente die een rol speelde als klokkenluider bij het naar buiten brengen van misstanden bij het Haagse politiebureau Hoefkade.

Seksueel wangedrag
NRC schrijft dat de aangehouden agente sinds maart werkzaam was in Noord-Holland. In september diendeze een klacht in bij de integriteitsafdeling van de politie wegens seksuele aanranding door een teamleider van politiebureau Haarlemmermeer. Daarbij ging het volgens de krant om seksueel getinte sms'jes.

De vrouw kreeg steun van een collega die nu ook is opgepakt. Het onderzoek richt zich op "het mogelijk verstrekken van vertrouwelijke politiegegevens aan onbevoegden".

NRC meldt dat de Rijksrecherche de hoofdagente verdenkt van schending van het ambtsgeheim, valsheid in geschrifte, het doen van een valse aangifte, meineed en computervredebreuk in augustus en september.