HAARLEM - Vanaf maandag 1 juli staat er een echt skelet van een Triceratops in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Tijdens de zes weken dat deze dino te bewonderen is, organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in alle Bibliotheken leuke activiteiten rondom de Triceratops.


Knutsel je eigen dino, maak je eigen stop-motionfilm of ga mee op onderzoek met een interactieve theatervoorstelling. De Bibliotheek staat in juli en augustus helemaal in het teken van de Triceratops. Ook als je niet naar het skelet in de Bibliotheek Haarlem Centrum kan komen, kan jij meedoen met de kinderactiviteiten rondom deze reusachtige viervoeter. Ook voor de volwassenen is er iets bijzonders: Op 7 juli geeft paleontoloog Melanie During een lezing in het Teylers museum in een speciale editie van Zinnen op Zondag.

Op zoek naar dino-botten

In Haarlem, Heemstede en Hillegom kan je op pad met twee onderzoekers tijdens de interactieve theatervoorstelling ‘De Zoekers’. Help jij mee om dino-botten te vinden? Daarnaast kan je aan de slag met je eigen dino, knutsel mee met MooiZooi en laat zien hoe je gerecyclede materialen omtovert tot de stoerste dino van de kudde. Als je liever even teruggaat naar de tijd van de dinosauriërs zit je ook goed. Programmeer een robot zodat jij alle dino’s redt, of maak je eigen stop-motionfilm waarin jij laat zien hoe het er in die tijd precies aan toe ging.

Triceratops in Haarlem

In 2013 deed Naturalis een opmerkelijke ontdekking: een complete kudde Triceratops werd gevonden in de Verenigde Staten. Tijdens de zomerperiode heb je de kans om één van deze Triceratops van dichtbij te bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Teylers Museum werkt hierin nauw samen de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. In de Bibliotheek is een van de vijf Triceratops-skeletten van Naturalis te zien en in Teylers Museum kun je meer ontdekken over de leefwereld en tijdgenoten van deze grote dino.

Reserveer snel Bezoek de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland voor meer informatie over de Triceratops en om kaarten voor alle activiteiten te reserveren. Wees er snel bij, want op=op. Kijk snel op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/triceratops.