HEEMSKERK - Er zijn weinig muzikanten waar Peter Tiehuis níét mee heeft gespeeld. Zowel in binnen- als buitenland heeft hij door de decennia heen een flinke lijst verzameld van artiesten die hij heeft begeleid. Een groot deel van zijn carrière was hij dan ook bezig met muziek van anderen, maar dit voorjaar kwam daar verandering in. In maart dit jaar bracht hij eigenlijk een soloalbum uit. Op 13 november staat hij met zijn band T4 in Jazzclub Laurentz.

Zijn veelzijdigheid heeft hem in staat gesteld om bijna elke vorm van muziek te spelen en heeft geleid tot vele opnamedata voor platen en uitzendingen, ook in België, Duitsland en Engeland.

De lijst van grote kunstenaars met wie hij heeft gewerkt, breidt zich ook nog steeds uit. Door de jaren heen, speelde hij met allerlei grote sterren in Nederland, zoals Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Ilse DeLange en nog veel meer. De lijst van internationale grootheden is ook indrukwekkend, met namen als Toots Thielemans, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Elvis Costello, Randy Crawford, Herbie Hancock, Steve Vai, Gregory Porter, en vele anderen. Daarbij is sinds 1996 vaste gitarist bij Het Metropole Orkest én ook nog eens docent op het Conservatorium van Amsterdam.

Improvisatie speelt een belangrijke rol binnen de band en in die zin zou je T4 een traditionele jazzband kunnen noemen. De muzikanten kennen elkaar al lang, waardoor ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat zorgt er dan ook voor dat er vaak fantastische dingen ontstaan op het podium. Benieuwd hoe die improvisatie klinkt op het eigen werk van Peter Tiehuis? Kom erachter bij Jazzclub Laurentz.

Elke 2e zondag van de maand transformeert Podium Laurentz in de sfeervolle Jazzclub Laurentz. Peter Tiehuis speelt zondag 13 november vanaf 15:30 uur. Bestel hier tickets:

T4 met Peter Tiehuis – Podium Laurentz