HAARLEM - Op vrijdag 17 november slaan de boekhandels uit de regio Haarlem (De Kennemer Boekhandel, Bredero Boeken, De Vries Van Stockum, Athenaeum Haarlem en Boekhandel Blokker) de handen ineen en organiseren gezamenlijk een avond met Tommy Wieringa naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe roman 'Nirwana'. Tommy Wieringa zal worden geïnterviewd door Francien Schuursma (voormalig uitgever van Tommy Wieringa bij uitgeverij De Bezige Bij) in de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Wees welkom!

Tommy Wieringa schreef onder meer de romans 'Alles over Tristan' (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, 'Joe Speedboot' (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). In 2009 verscheen 'Caesarion' en in 2012 het met de Libris Literatuurprijs bekroonde 'Dit zijn de namen'. In 2017 verscheen de verpletterende roman 'De heilige Rita' dat is bekroond met de Bookspot Lezers- en Literatuurprijs, publieksprijs Gouden Boekenuil en de Inktaap. In september 2023 verscheen zijn langverwachte nieuwe roman 'Nirwana'.

Over 'Nirwana':
De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo's eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen?

Nirwana is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

'Allesverwoestend laait het vuur op uit Tommy Wieringa's verpletterende roman Nirwana.' De Morgen

'Bijna 500 bladzijden boeiende literatuur die je niet weg kunt leggen, die ontroeren en je tot nadenken stemmen.' Dagblad van het Noorden

Datum: vrijdag 17 november
Locatie: Doopsgezinde Kerk (Frankestraat 24 te Haarlem)Aanvang: 20.00u
Entree: €12,50
Kaarten zijn te koop bij de deelnemende boekhandels.