HAARLEM - Van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november is de Bibliotheek Haarlem Centrum gesloten. In die week verwijderen we op een aantal plekken in de Bibliotheek asbesthoudend materiaal. We hopen je gauw weer van dienst te kunnen zijn in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Dat gaat het snelst als we de Bibliotheek een week sluiten.

Geen gezondheidsrisico’s
Op 16 oktober hebben we een incident met asbest gehad in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Hierdoor moesten we de Bibliotheek ontruimen en anderhalve dag sluiten. Alle betrokkenen hebben gelukkig snel en adequaat gehandeld. De resultaten van de metingen laten zien dat bezoekers en personeel geen gezondheidsrisico’s hebben gelopen. De Bibliotheek was en is veilig.

Preventieve maatregelen
Onverwachte gebeurtenissen, zoals een ontruiming of sluiting, vinden we natuurlijk vervelend. Om zulke incidenten tegen te gaan, treffen we nu preventief maatregelen om asbesthoudend materiaal op andere plekken in het pand te verwijderen. Om dit zorgvuldig te kunnen doen, is de Bibliotheek daarom van 26 tot en met 30 november gesloten.

Zijn de andere vestigingen open?
Jazeker! Alle andere vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn van 26 tot en met 30 november gewoon geopend. Kom bijvoorbeeld ook eens kijken in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Daar hebben we sinds kort nieuwe studieplekken.

Leentermijn en inleveren
Heb je materialen in huis waarvan de leentermijn verloopt tussen 26 en 30 november? Geen probleem. We verlengen de leentermijn met een week, zodat er geen boetes ontstaan in de week van sluiting. Let op: de buitenbrievenbus van de Bibliotheek Haarlem Centrum (op het Doelenplein) is van 26 tot en met 30 november ook afgesloten. Materialen kun je overigens ook inleveren bij een van onze andere vestigingen.

Reserveringen
Materialen die je hebt gereserveerd en waarvan je hebt aangegeven dat je ze graag in de Bibliotheek Haarlem Centrum ophaalt, blijven een weekje op je wachten. Die kun je ophalen vanaf maandag 3 december.